Procedura in cazul implicarii intr-un eveniment rutier cu o alta parte

Procedura in cazul implicarii intr-un eveniment rutier cu o alta parte

  • Daca partile nu se inteleg si nu accepta solutionarea accidentului prin completarea formularului de constatare amiabila, evenimentul va trebui declarat la politie.
  • Daca cealalta parte este de acord cu solutionarea accidentului prin completarea formularului de constatare amiabila va trebui sa procedezi astfel:
  • Ia datele tuturor martorilor la accident si scrie-le pe formular in partea din dreapta sus, in campul cu numarul 5. Foloseste un pix si scrie cu majuscule si lizibil!
  • Fiecare conducator completeaza corect si complet una din sectiunile formularului de CA (fie cea din dreapta, fie cea din stanga – intitulate Vehicul A si Vehicul B. Fiecare este destinata unuia dintre cei doi conducatori, cu datele de identificare personale ale detinatorului politei de asigurare, ale conducatorului vehiculului, ale vehiculului si cele din polita de asigurare de raspundere civila auto).
  • Realizeaza schita accidentului! Formularul include si un spatiu comun pentru realizarea schitei accidentului. Deseneaza o singura schita de comun acord cu celalalt sofer implicat.

INDIFERENT DE MODALITATEA DE SOLUTIONARE(FIE PROCES VERBAL, FIE CONSTATARE AMIABILA) recomandam ca Programarea la constatare, sa se faca in scris, prin email, prin transmiterea documentelor sus amintite catre asiguratorul propriu(daca ai decontare directa) sau catre asiguratorul persoanei vinovate de producerea accidentului (daca nu ai RCA cu decontare directa).

Back to topSUNA ACUM