Intrebari si raspunsuri

Cele mai frecvente intrebari privind taxele impuse de DMC

Cat ma costa servicile voastre?

Beneficiind de calitatea de persoana pagubita intr-un dosar de dauna(NEVINOVAT), nu vei fi nevoit sa achiti nimic pentru serviciile noastre.

Tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi.

Cele mai frecvente intrebari privind utilizarea masinii de schimb DMC

Cati kilometrii pot parcurge cu masina de schimb?

Deoarece NU percepem taxe suplimentare pentru rulajul autoturismului peste un anume numar de kilometrii poti utiliza masina de inlocuire fara grija costurilor suplimentare.

Masina de inlocuire poate fi condusa si de altcineva?

Bineinteles! NU percepem taxe suplimentare pentru sofer suplimentar(un alt sofer decat cel care a contractat serviciul de inchiriere).

Singura obligatie a dvs este sa va asigurati ca alta persoana decat titularul contractului are dreptul legal de a conduce.

Ce se intampla daca autoturismul de inlocuire este avariat?

Avand in vedere ca NU percepem taxe suplimentare pentru situatia in care se produce o dauna acoperita de polita RCA sau de polita de raspundere facultativa, singura ta obligatie este aceea de a ne anunta IMEDIAT ce ai fost implicat intr-un eveniment rutier.

Cele mai frecvente intrebari privind potentiale scenarii ale producerii evenimentului

Am fost implicat intr-un accident iar vinovatul se afla sub influenta alcoolului. Ma despagubeste asiguratorul?

Bineinteles, legislatia aplicabila prevede foarte clar faptul ca se acorda despagubiri inclusiv in situatia in care asiguratul a consumat bauturi alcoolice.

Daca masina nu mai este deplasabila, se despagubeste transportul acesteia cu platforma?

Costurile cu transportul autoturismului avariat sunt despagubite in baza contractului RCA, inclusiv in situatia de dauna totala.

Am fost implicat intr-un accident si nu reusesc sa “ma inteleg” cu cealalta parte in privinta vinovatiei. Ce este de facut?

In aceasta situatie, recomandarea noastra este sa mergeti in termenul legal(24h) la unitatea de politie pe raza careia s-a produs evenimentul si sa solicitati organelor competente solutionarea cazului tau.

Am gasit masina lovita in parcare. Ce este de facut?

Recomandarea noastra este de a anunta unitatea de politie pe raza careia s-a produs evenimentul pentru solutionarea cazului tau.

Recomandam de altfel si utilizarea la bordul autoturismului a unor camere video auto cu functia de “parking surveillence” care ar putea surprinde momentul accidentului.

Am avut accident cu un TIR. Ce asigurare ma despagubeste?

Deoarece atat capul tractor cat si semi-remorca au obligatia de a detine o polita de raspundere civila (RCA) despagubirea va fi solicitata in baza politei capului tractor, chiar daca contactul direct cu autoturismul tau a fost cu semi-remorca.

Singura situatie in care raspunderea apartine semi-remorcii este aceea in care aceasta ar fi provocat un evenment nefiind tractata.

Doresc sa primesc despagubirea in regim propriu. Ma avantajeaza?

Nu recomandam sub nicio forma acest tip de despagubire, deoarece sumele oferite de catre asiguratori sunt de cele mai multe ori insuficiente, iar reparatia autoturismului tau ar putea fi pusa sub semnul indoielii din punct de vedere calitativ.

De cele mai multe ori, la demontarea autoturismului vor exista repere(piese avariate) pentru care nu s-a efectuat o evaluare anterioara.

Back to top